Авто-драйв

Про нас

Новини




12.06.2014

Міжнародні автопрокатні компанії обмежують діяльність у Криму

У Сімферопольському аеропорту зменшилася кількість бренд-офісів відомих міжнародних автопрокатних компаній, більшість з яких істотно скоротило діяльність і автопарки в регіоні. Причиною тому стало не тільки значне зменшення туристів на півострові, а й інші об'єктивні причини. Представництва цих компаній мають, як правило, київську «приписку» і здійснюють діяльність на підставі договору франчайзингу, дія якого поширювалась на територію однієї країни. Зараз із зрозумілих причин статус філій в Криму опинився у підвішеному стані. Ситуацію ускладнило закриття українських банків. Багато станції по прокату автомобілів і далі використовують банківські платіжні термінали, але зі зміною мобільних операторів в регіоні зв'язок з банками на материку з часом не буде доступний. Переміщення автопарку і платежів до України, швидше за все, буде тільки ускладнюватися. У таких умовах прокатні компанії відмовляються від сезонного збільшення автопарків у Криму.

У цей ж час на ринок поступово почали виходити російські, переважно локальні прокатні бренди, в основному з Краснодарського краю і Москви. Чи можна очікувати відкриття філій міжнародних компаній з боку московських представництв - покаже час.

Компанія АВТО-Драйв уникла деяких з цих труднощів, оскільки з самого початку розвивала франчайзингову мережу за регіональним принципом. Представництво в Сімферополі має місцеву реєстрацію і працює у звичайному режимі.

Контактні дані офісу прокату автомобілів АВТО-Драйв у Криму